Bimm-Bamm Csoport
Az idő nem áll meg!

MENÜ

HG2.2 vezérlő

 

7.1.kép HG2 harangvezérlő

-          HG 2.2 harangmozgást vezérlő. Egyenáramú mágneses harangmozgató egységek vezérlésére fejlesztettük ki. Analóg szabályozású berendezés. Új harang üzembe helyezése vagy felújítása esetén a HG2.2 alkalmazását javasoljuk. Ez egy teljesen félvezetős készülék. A harang mozgását a harang tengelyére szerelt induktív érzékelő figyeli. A mozgásérzékelő jelét az elektronika dolgozza fel. A harang gyors elindításához a HG2.2 a mágnest teljes erő leadására vezérli, majd a megfelelő hangzás eléréséhez optimális méretűre szabályozza. Mechanikai meghibásodás esetén a meghúzó mágnest a vezérlő letiltja. A HG2.2 analóg és digitális vezérlő áramköröket tartalmaz. Könnyen üzembe helyezhető, speciális műszer nem szükséges hozzá. A vezérlődobozban csak egy db állítási lehetőség van. Ezt is csak speciális esetben kell szabályozni. A vezérlődobozok egymással cserélhetőek.

-          A HG 2.2-t normál hálózati földelt dugaszolóaljzathoz kell csatlakoztatni. A dugaszolóaljzat feszültségét a kapcsolóórának, valamint a kézi harangkapcsolónak kell vezérelnie. (A hőmérsékletérzékelőnek a dugaszoló aljzat feszültségét kell letiltania.)

-          A HG 2.2 felszerelése történhet falra, harangállványra, szekrénybe stb. A meghúzó mágnest 3 pólusú lengő dugóval kell csatlakoztatni a HG 2.2-höz. A harangmozgás érzékelése mechanikus elemek nélküli, induktív távadóval történik. Ez a távadó a harang tengelyére erősített ütemadóból, valamint annak közelébe helyezett érzékelőből áll. Az érzékelő és a HG 2.2 összekötése 3 eres árnyékolt vezetékkel és 3 pólusú tuchell dugóval történik.

-           A dugós csatlakozások miatt a hibajavítás készülékcserével gyorsan megoldható. A képen három harang részére összeállított HG2.2 látható.

-          Ha a harang nagysága megkívánja, akkor a két HG típusú vezérlőelektronikát össze lehet úgy kapcsolni, hogy az két meghúzó mágnest vezéreljen ( MASTER-SLAVE mester-szolga üzemmód). A két mágnes a harang karjának két oldalát húzza.

A HG. 2 hátránya, hogy a harang tengelyére érzékelőt kell felszerelni. Használatát a digitális áramkörök kezdik kiszorítani.

Új villamosítás esetén nem javasoljuk

 

 

Vissza a kezdőlapra

Asztali nézet