Bimm-Bamm Csoport
Az idő nem áll meg!

MENÜ

 Nagyméretű órák

Klasszikus méretű nagyméretű óra

 Az NA1…3 típusú óra szerkezeti kialakítása lehetővé tette azt a régi álmot, hogy csak fel kell akasztani egy fali tartóra, tápfeszültséget kell hozzákapcsolni és magától elkezd működni, a pontos időre pedig magától beáll. A mechanikája olyan ideális tulajdonságokkal rendelkezik, hogy az idő távolról is könnyen leolvasható róla, mert nagyméretű széles mutatókat tartalmaz, és nincs a mutatók előtt napsütésben fénylő üveglap. A nagyméretű óra 3 féle típusméretben készül, de speciális igények esetén egyedi adatokkal is elkészíthető. Az óra a kültéri időjárás viszontagságainak ellenáll, cseppenő víz ellen védett kivitelben készül.

 

45.1 kép

Az óra ideálisan alkalmazható kültéri épületek homlokzatán, óratornyokon, beltéri csarnokokban és iskolákban. Vagyis ahol a gyorsan szerelhető, egyszerű telepítési igény lényeges tulajdonság. A fenti óra kialakíthatóságát a korszerű technikai elemek alkalmazása tette lehetővé. A nagyméretű, és megbízható működésű mutatómotor, processzorvezérlésű elektronika, GPS navigációs műhold által sugárzott órajel felhasználása okozta a kedvező tulajdonságokat

 

46.2 kép

Az óra belső elektronikája 12V-ról működik. 230V-os tápfeszültség használatakor az órához tartozó tápegységet kell használni.  A tápegységet megfelelő vezetékezés esetén az órától távolabb is el lehet helyezni.  Ennek előnye, hogy a külső térre az ideális esetben csak a törpefeszültséget kell kivezetni. Az órához akkumulátor is hozzákapcsolható, de ennek elmaradása esetén is működik. Csupán a hálózat kimaradások alatt az óra megáll, hálózat visszajötte után pedig, újrapontosítja a mutatók állását a belső elektronika.

A nagyméretű óra mutatója formatervezett alakkal, szinterezett, ötvözött alumíniumból készül. Számlapja a távoli, kontrasztos leolvashatóság miatt fekete fehér színben, római számokkal. Az óra befoglaló doboza horganyzott és szinterezett fémlemezből kerül kialakításra.

 

660mm átmérőjű óra ára: 250 000Ft + Áfa (GPS antennával)

 46.3 kép

 Nagyméretű óra felszerelve.

 

Csilingelőkkel ellátott nagyméretű óra

 A nagyméretű óra tetejére 2db csilingelő került felrakásra. Ezzel a megoldással az óra a régi klasszikus vekkerek alakját vette fel. A csilingelőkön beállíthatóak a negyed és egész óra csilingelések, valamint a folyamatos, időponthoz, vagy nyomógombhoz kapcsolható csengetések.

A két csilingelő eltérő hangszínű. A negyed kongatást végző magasabb hangú, mint az egész kongatást végző. Ezzel a megoldással egy klasszikus falióra vagy toronyóra hangja kerül utánzásra. A csengetéssel pedig még további használati funkciók váltak lehetővé. Ilyen lehet pl. az ébresztés, munkaidő kezdet vég jelzése, kapucsengő funkció, iskolai be és kicsengetési funkció stb

A csengetési funkció egy potenciál független jelfogó kimeneten is megjelenik, ami további csengők használatát is lehetővé teszi

Az óraütések, csilingelések beállítását az órához adott kezelőprogram segítségével egyszerűen, egy grafikus felületen lehet elvégezni. Ehhez egy USB csatlakozóra, egy személyi számítógépre és az órához adott csilingelő.exe  programra van szükség. A beállító programban lehetőség van az egyes funkciók beállításra, letiltására, a csilingelők hangerő beállítására is

 

 46.4kép

Diszített csilingelőkkel ellátott nagyméretű óra

 A nagyméretű órára különféle díszítő elemek, kinetikus órajátékok felrakhatók. Ezek mindig egyedi kivitelben készülnek. Az egyedi nagyméretű óra egyik példáját mutatja a mellékelt fénykép. A képen egy db csilingelő egy szobor kezében tartva került felszerelésre. Óraütésekkor a szobor karja mozog. A csilingelő megszólal. Nincs akadálya több felszerelésének sem. A csilingelőkön beállíthatóak a negyed és egész óra csilingelések, valamint a folyamatos, időponthoz, vagy nyomógombhoz kapcsolható csengetések.

Ha több csilingelő kerül felszerelésre akkor a csilingelők eltérő hangszínűek. A negyed kongatást végző mindig magasabb hangú, mint az egész kongatást végző. Ezzel a megoldással egy klasszikus falióra vagy toronyóra hangja kerül utánzásra. Nincs akadálya csilingelő dallamok lejátszásának sem.

A csengetéssel pedig még további használati funkciók váltak lehetővé. Ilyen lehet pl. egy ünnepség kezdetének, egy déli harangszónak a jelzése is. A csengetési funkció egy potenciál független jelfogó kimeneten is megjelenik, ami további csengők használatát is lehetővé teszi.

Az óraütések, csilingelések beállítását az órához adott kezelőprogram segítségével egyszerűen, egy grafikus felületen lehet elvégezni. Ehhez egy USB csatlakozóra, egy személyi számítógépre és az órához adott csilingelő.exe  programra van szükség. A beállító programban lehetőség van az egyes funkciók beállításra, letiltására, a csilingelők hangerő beállítására is

 

 

 46.5 kép

Az óra egyedi kivitelben készül, ezért a kialakítása az egyedi igényeknek megfeleően változhat.

 

 

 

 46.6 kép

Tesztelésre felrakott virágóra a Bimm-Bamm Csoport telephelyén.

 Az óra műanyag számlappal készült a hátoldali megvilágíthatósága miatt. 

 

 

 46.7 kép

Az óra tetejére csengők kerültek. Így a kialakítása  wekker jellegő. A kis csengőkön negyed óránként a klasszikus óraütések halhatóak, de ébresztő óra funkcióva is felruházható a szerkezet.

  

 

 46.8 kép

Nagyméretű óra felszerelése közbeni pillanatkép.

 

 

 46.9 kép

Nagyméretű óra Dunaszerdahelyen a pizzéria épületének homlokzatán.

 

Asztali nézet