Bimm-Bamm Csoport
Az idő nem áll meg!

MENÜ

Különleges órák

 

Ide azokat a nagyméretű órákat soroljuk, amelyek egyedi igények alapján készülnek. Kialakításuknak csak a fantázia, és a források szabhatnak határt. Az alábbiak csak izelítőnek szolgálnak:

 

  • Nagyméretű órák (Pl. falra akasztható nagyméretű vekker óra)
  • Különleges kialakítású órák (pl. virágóra, világóra stb.)
  • Dallamokat játszó órák (pl. harangjáték)
  • Valamilyen eseményt vezérlő órák

 

 

 

A különleges órákhoz az idő mutatása mellett az alábbi modulokat is be lehet építeni:

 

Dallamos óraütés. Ez esetben a harangokra több kalapács kerül felszerelésre. Az óraütések kettő, vagy három hangszínű kalapácsütésekkel történnek.

Valódi harangjátékkal kiegészített óraszerkezet. Ez esetben zenei hangokra hangolt harangjáték harangok is felszerelésre kerülnek. Ezek a toronyórával vezérelt időpontban megszólalhatnak

Valódi gongjátékkal kiegészített óraszerkezet. Ez esetben zenei hangokra hangolt gongok is felszerelésre kerülnek. Ezeket színtén a toronyóra vezérelheti

Digitális és harang és gongjátékkal kiegészített óraszerkezet. Ekkor az adott dallamok nagyteljesítményű hangszórókból szólalnak meg.

Eseményvezérlővel kiegészített óraszerkezet. Ilyen lehet pl. déli 12 órakor való harangozáskor valamilyen esemény történik. Pl. megmozdul egy szobor, kigyullad egy lámpa stb.

Segédórák felszerelése. Régebben készültek olyan toronyóra szerkezetek, amelyek nem csak a templom tornyán, hanem egy segédóra számlapján a templomon belül is mutatták az időt.

 

A fentiektől eltérő különleges szerkezetek is készíthetők.

 

 

 

Asztali nézet