Bimm-Bamm Csoport
Az idő nem áll meg!

MENÜ

 

 Bimm - Bamm Csoport a médiában

 

Gongjáték avatás (Duna televízió)

Idézet a műsorból: A nemrég elkészült zenepavilonba költözött a különleges hangszer. Új neve is van már: gongora.

Egy éve fogalmazódott meg bennünk, hogy valami olyan ajándékot kellene a falunak adnunk, ami zenével csábítja ide őket, és zenével szórakoztatja őket majd itt a főtéren" - mondta el Kreisz László polgármester. 

"A gongjáték 18 hangból áll, és ezen dalokat lehet lejátszani. Hozzá lehet kapcsolni egy billentyűzetet, illetve ha rögzítettük ezeket a dalokat, akkor bizonyos időszakonként le lehet játszani" - tette hozzá Kapui Gyula villamosmérnök, a gongjáték egyik tervezője.

A gongora hangja egy kicsit eltér a jól ismert harang hangjától: "Rövid, erős csengése van, és ezért sokkal gyorsabb dallamok is lejátszhatók, így a zenei repertoár jóval bővebb" - jegyezte meg a polgármester.

Farsangkor báli dallamok csendülnek fel, hamvazószerda után pedig komolyzene szól majd a falu főterén

 

Gongjáték avatás a Főtéren (DVTV)

Idézet a műsorból: Az adventi vásári forgatag résztvevői gongszóra lettek figyelmesek szombaton délután Taksony főterén. A csodálatos környezet újdonságai - karám élő juhokkal és a frissen faragott betlehem - mellett egy párját ritkító technikai bravúr, a gongjáték ünnepélyes átadására is sor került. Az ünnepi pillanatoknak kameránk segítségével Önök is részesei lehetnek kedves nézőink.

 

Muzsikáló Főtér (DVTV)

Kreisz László polgármester és Kapui Gyula villamosmérnök a Duna TV 2009. december 8-i Kívánságkosár című műsorában. A beszélgetés az 56. perctől tekinthető meg

 

Toronyórák (MR1 Napközben)

Beszélgetés a toronyórákról riporter: Kránitz Balázs 

 

Azért is Suzuki: Bimm-Bamm csoport

Idézet a rövidfilmből: Egy mérnök, akik a harangok, toronyórák és harangjátékok megszállottja. Ki gondolná, hogy ma már egy toronyórának is sokkal többet kell tudnia, mint annak idején? A szakemberek segítségével a XXI. századi technika a templomtornyokba is beköltözik.

 

Nagydobrony Ukrajna toronyóra (jeobadma youtube)

Nagydobronyi Református Templom toronyórájának és harangjának villamositása közbeb készített felvételek

 

Mi kis városunk Taksony (Taksonyi hírharang) 

Idézet a taksonyi hírharangból: Aki tudja fogni televíziókészülékével a TV Deko csatornát a nyár folyamán találkozhatott ismerõs arcokkal, Karika Ildikó, Derzsi Lajos, Kapui Gyula és Varga László mosolygós arca láttán, biztosan sokan felkiáltottak, „Taksonyiak a tévében!” Igen, valóban õket láthattuk, egy várostervezõ játék keretében, õk négyen képviselték községünket. Valószínûleg többen találkoztak a felhívással május végén, „Jelentkezz a Mi kis városunk várostervezõ játék forgatására!” Minden postaládába eljuttattuk a szórólapot és a kevés számú, de annál bátrabb jelentkezõk közül a már említett négy személy került be a játékba. A lelkes, kreatív jelentkezõkbõl álló és egy profi, szakmai csapat mérette meg egymással erejét és küzdött két napon keresztül egyazon településfejlesztési
problémával. A problémát, a fejlesztendõ területet, mely a legtöbb fejtörést okozza az önkormányzatnak, Kreisz László polgármester a „Taksony-sziget” területében határozta meg.

 

Virág helyett harang (Taksonyi hírharang)

Idézet a taksonyi hírharangból: Aki ismeri, tudja róla, hogy szakmájáért bolonduló, szívesen mesélõ, derûs ember, aki elképesztõ sokat dolgozik, de él-hal a munkájáért. Ritkaság, hogy valakinél a pénzkeresõ, alkotó munka és a kedvvel, szeretettel űzött hobbi ilyen tökéletesen egybekapcsolódjon. Lássuk, hogy él a Bimm-Bamm csoport lelke, aki most töltötte be az 50-et. Születésnapi interjú.

Asztali nézet