Bimm-Bamm Csoport
Az idő nem áll meg!

MENÜ

Telefonos távvezérlők

Ha szükséges, akkor a harangok távolból történő vezérlése is megoldható. Ebben az esetben azonban távvezérlő rendszer telepítése szükséges. A távvezérlés rádiós vagy telefonos vezérlésű lehet. A telefonos vezérlők mind vezetékes, mind mobiltelefonról indított hívást kezelni tudják.

 

A telefonos rendszer beépítéséhez az alábbiak kellenek:

 • Modemtelefon. Ez egy kártyafüggetlen, kereskedelemben kapható olyan készülék, amelynek nincsen billentyűzete. Alapvetően két típus alkalmazható
  • Terminál típus

Új harangvillamosításnál javasoljuk!

 Ára: 32 000Ft + Áfa (csak a telefonterminál ára)

    10.1 kép

 

  • Beépíthető paneles típus

Új harangvillamosításnál javasoljuk.

 Ára: 30 000Ft + Áfa (csak a telefonpanel ára)

   10.2 kép

 

 • Modemtelefon antenna. A kiválasztása térerő függvénye. Nagy térerejű helyszíneken a botantenna is megfelelő. Alacsony térerő esetén az antennát a templomon kívülre kell elhelyezni. Ehhez hosszabb vezetékkel ellátott antennák felelnek meg.

  Ára: 2 000Ft + Áfa

   10.3 kép

 

 • SIM kártya.
  • Ezt mindig a felhasználónak kell beszereznie és aktiválnia, hiszen később a kártya feltöltése is ott jelentkezik feladatként.
  • Kártyát a mobiltelefon szolgáltatóknál, vagy mobilteleft áruló üzletekben lehet. (Célszerű ott egyben érdeklődni az aktuális kedvezményes kártyáról is.)
  • A modemtelefon kártyafüggetlen, így bármely szolgáltató kártyája megfelel.
  • A szolgáltató kiválasztásánál ügyelni kell viszont arra, hogy az adott helyszínen a szolgáltató legalább 3-as fokozatú  térerővel (jó lefedettséggel) rendelkezzen, mert kis térerő esetén hibás lehet a kapcsolás.
  • Javasolt annak szolgáltatónak a kártyáját alkalmazni, amelynél a hívó készülék is van, mert így az azonos szolgáltatón belüli hívás kedvezményes.
  • Tekintettel arra, hogy a modem híváskezdeményezést nem végez, a lehető legkisebb előfizetésű, vagy feltöltős kártyát javasolt megvásárolni. (vagy a hívó fél flottájához kell csatlakozni, mert akkor flottán belülí hívás kedvezményes.)
  • A kártyáról a bekapcsolási kódvédelmet az üzletben, vagy egy másik telefonba berakva törölni kell. (E nélkül a modem bakapcsolásakor nem tud a szolgáltatóhoz kapcsolódni.)

 Ára: Szolgáltató és csomag függő

  10.4 kép

 

 • Modemtelefon vezérlő. A vezérlő készülék nélkül a modemtelefon önmagában nem tud működni. Ez adja a működéséhez a tápfeszültséget, lfelveszi a hívást, válaszol a hívásokra és indítja a harangokat. A Bimm-Bamm Csoport két intelligens modemvezérlőt forgalmaz. Közös jellemzőjük, hogy a hívás után, valamint a billentyűk lenyomása után hangbemondással válaszol, így mindig van információnk  a vezérelt harangok működéséről. A harangokat lehet kézzel, vezérlőórával és telefonnal is indítani ill. leállítani. A vezérlők végzik el azt a koordinációs feladatot is, hogy bármelyik módon indított kapcsolás bármelyik eszközről leállítható legyen.

 

  • MHV típusú modemtelefon vezérlő

Alkalmazása olyan helyen javasolt, ahol a harangokat vagy egyéb készülékeket (világítás, fűtés) kell vezérelni. A multifunkcionális harangvezérlőre (MHV tip.) kötött harangok kapcsolhatóak az MHV saját nyomógombjairól, kapcsolóóráról és telefonról. A piros gombok a harangok (vagy készülékek)  bekapcsolására szolgálnak. Egyszer megnyomva a harangok bekapcsolódnak, még egyszer megnyomva kikapcsolódnak. A fehér nyomógombok megnyomásával harangversek indíthatóak. (pl. férfi temetési program ilyen lehet: két harang egyszerre szól 30 mp-ig, majd szünet, majd a nagyharang szól 12 mp-ig stb.)

 Bővebben

Új harangvillamosításnál javasoljuk.

 Ára: 33 000Ft + Áfa (hangvezérléses) 38 000Ft + Áfa (hang + SMS vezérléses)

   10.5 kép

 

  • M10 típusú vezérlőórához kapcsolt modemtelefon

Ez a modemtelefonv az M10 vezérlőóra moduljaként működik. Nem önálló készülék. Amennyiben ezt a vezérlőt építjük be a vezérlőóra dobozába, akkor ez is tudjai a telefonnnal történő harangvezérlést  kezelni. Hívásfogadása megegyezik az MHV készülékével, de mellette a harangozások alatti kongatástiltást is lekezeli.

Új harangvillamosításnál javasoljuk.

 Ára: Bővebben lásd az M10 moduljainál

   10.6 kép

Amennyiben az M10 vezérlőórába modemtelefont is beépítünk, akkor lehetőség van számítógépen keresztüli harangvezérlésre és programozásra is. Ehhez a vezérlő PC-re az M10.exe programot kell feltelepíteni, valamint egy modemet kell hozzá  kapcsolni.

  Bővebben az M10 vezérlőóráról itt olvasható!

 

   10.7 kép

 

A telefonos vezérlők egységes protokollal működnek. Ismertetésük itt történik!

 Vissza az M10 moduljaihoz!

Asztali nézet